BRCGS packaging 7 versijos reikalavimai, pagrindinių pakeitimų apibūdinimas, išaiškinimas

Vieta:

Miško g. 11, Kaunas

viešbutis "Victoria hotel Kaunas"
Data:

2025-02-27

Trukmė:

8 akad. val.

Kaina:

129-159 €

    Registracija į seminarą
    Įmonės informacija
    Dalyvio informacija

    Komentarai

    Programa
    09.30 - 10.00

    Dalyvių registracija. Pasitikimo kava.

    10.00 – 12.00

    Pagrindiniai pakeitimai 1 skyriuje

    • Papildymai, patikslinimai dėl produkto saugos ir kokybės kultūros.
    • Kultūros plano pavyzdys. Kas turės pristatyti kultūros planą audito metu.
    • Papildymai, kur turėtų atsispindėti kultūros diegimas (politika, VVA).
    • Konfidencialaus informavimo sistema.
    • Įmonių atsakomybė dėl BRCGS savalaikio ir tinkamo sertifikacinio audito planavimo ir atlikimo.
    • Atsakomybė dėl nuolatinio produktų saugos valdymo pačios įmonės resursais.

    Pagrindiniai pakeitimai 2 skyriuje – priartinta prie RVASVT pagal Codex alimentarius principus

    • RVASVT – RVASVT grupės sudėtis ir patirtis.
    • Būtinosios programos.
    • Pakeitimai dėl produktų aprašymo.
    • Pirminiai šaltiniai rizikos veiksnių analizės atlikimui.
    • Proceso srauto diagramos parengimas ir patikrinimas.
    • Papildymai dėl rizikos veiksnių identifikavimo.
    • Rizikos veiksnių analizės atlikimo metodika.
    • Rizikos veiksnių suvaldymo priemonės ir jų kombinacijos.
    • Specifinės kontrolės priemonės, kurios nėra kritinės kontrolės priemonės ir jų validacija.
    • Kritinės kontrolės priemonės.
    • Kritinių kontrolės priemonių validacija.
    • Kritinių kontrolės priemonių monitoringas ir monitoringo apsauga.
    • Koregavimo veiksmų planas.
    • RVASVT plano validacija ir verifikavimas, RVASVT verifikavimas.

    Pagrindiniai pakeitimai 3 skyriuje

    • Reikalavimai dokumentuotai informacijai ir kalbai.
    • Reikalavimai dokumentuoti funkcinio barjero buvimo įrodymus.
    • Reikalavimai neatitikčių valdymui, korekcijoms ir koregavimo veiksmams po vidinio audito. Reikalavimai informuoti personalą dėl inspekcijų rezultatų.
    • Minimalūs pakeitimai tiekėjų patvirtinime. Kompetentingo darbuotojo tiekėjų patvirtinimo klausimynų ir kitos pateiktos medžiagos įvertinimas. Tiekėjų patvirtinimas esant ypatingoms situacijoms.
    • Papildomi reikalavimai falsifikavimo rizikų įvertinimui.
    • Reikalavimai teigininių pateikimo įrodymams.
    • Pakeitimai sąvokoje dėl išorėje atliekamų veiklų.
    • Papildymai dėl paslaugų, įtakojančių pakuotės saugą.
    • Papildyti reikalavimai dėl atsekamumo sistemos reikalavimų ir laiko.
    • Patikslinimas dėl koregavimo ir prevencinių veiksmų taikymo atvejų.
    • Incidentų valdymo proedūros atskyrimas nuo atšaukimo ir paėmimo iš rinkos.
    • Reikalavimai sertifikavimo įstaigos informavimui esant incidentams.
    12.00 – 13.00

    Pietų pertrauka.

    13.00 - 14.30

    Pagrindiniai pakeitimai 4 skyriuje

    • Papildyti reikalavimai durų būklei, luboms, grindims.
    • Reikalavimai vandens kokybei.
    • Reikalavimai dėl produkto apsaugos plano pakeitimų būtinybės.
    • Papildymai dėl švarių zonų kontrolės jeigu tokios įmonėje yra.
    • Reikalavimai specifikacijos parengimui prieš perkant naują įrangą.
    • Reikalavimai naujos įrangos instaliavimui.
    • Reikalavimai laikinai ar pilnai nenaudojamos įrangos valymui.
    • Reikalavimai remontinėms.
    • Papildymai patalpų valymui.
    • Aplinkos monitoringo sistema remiantis rizikų įvertinimu, sistemos peržiūra.
    • Papildymai aštrių daiktų ir ašmenų kontrolėje.
    • Cheminių medžiagų kontrolė.
    • Alergenų valdymas remiantis BRCGS gairėmis.
    • Kitų fizinių teršalų kontrolė.
    • Minimalūs papildymai dėl atliekų tvarkymo.
    • Reikalavimai kenkėjų naikinimo priemonių laikymui.
    14.30 – 14.40

    Kavos pertraukėlė.

    14.40 – 16.00

    Pagrindiniai pakeitimai 5 skyriuje

    • Minimalūs papildymai naujų produktų kūrime ir įteisinime.
    • Procedūros esant gamybos proceso parametrų nuokrypiams.
    • Produkto kiekio kontrolė.
    • Produkto partijos pavyzdžių išlaikymas.
    • Linijos gamybos pasikeitimų valdymo patikslinimai.
    • Produktų, kurie nepatenka po sertifikavimo taikymo sritimi, tvarkymas ir laikymas.
    • Matavimo prietaisų paklaida.
    • Veiksmai, kai produkto kontrolei buvo panaudotos išsireguliavusios matavimo priemonės.
    • Produkto saugos ir kokybės kontrolės procedūros.
    • Nuolatinės produktų kontrolės įrenginių patikrinimas.
    • Poduktų kokybės kontrolei skirtų pavyzdžių laikymas.
    • Minimalūs papildymai dėl žaliavų priėmimo ir išdavimo.
    • Prekių iš išorinių sandėlių kontrolė pristatymo metu.

    Pagrindiniai pakeitimai 6 skyriuje

    • Papildymai dėl darbuotojų kompetencijos ir mokymų poreikio.
    • Kompetencijos ir mokymų poreikio peržiūra.
    • Personalo higienos reikalavimai remiantis rizikos veiksnių analize.
    • Reikalavimai asmeninių daiktų kontrolei gamyboje ir sandėliuose.
    • Rankų plovimo reikalavimai remiantis rizika.
    • Pakeitimai dėl personalo buitinių patalpų reikalavimų.
    • Darbuotojų sveikatos reikalavimai.
    • Darbo drabužių ir kitų priemonių panaudojimo būtinybė remiantis rizių įvertinimu.
    • Reikalavimai apsauginiams drabužiams.
    • Rizikos veiksnių analizė dėl darbo drabužių dėvėjimo būtinybės.
    • Švarių darbo drabužių laikymo reikalavimai.

    Pagrindiniai pakeitimai 7 skyriuje

    • RVASVT procesams, kuriuos atlieka įmonė prekybai skirtiems produktams – priėmimas, sandėliavimas ir išsiuntimas.
    • Tiekėjų patvirtinimo reikalavimai
    • Atsekamumui skirtas laikas.
    16.00 – 16.15

    Klausimai, diskusijos.

    Žiniomis dalinasi
    Marius Kaziliūnas
    Maisto saugos biuras, UAB direktorius, auditorius.
    Kaina
    Kaina:
    159 eur. vienam dalyviui.
    Kaina*:
    *149 eur. vienam dalyviui, užsiregistravus iki sausio 17 d. arba dviems dalyviams iš tos pačios įmonės/įstaigos.
    Kaina**:
    **129 eur. vienam dalyviui, užsiregistravus trims ir daugiau dalyvių iš tos pačios įmonės/įstaigos.
    Mokymų paslaugos PVM neapmokestinamos pagal PVMĮ 22 str.
    Papildoma informacija

    REGISTRACIJA VYKDOMA IKI vasario 24 d.

    Seminaro dalyviams išduodami pažymėjimai.

    Į kainą įskaičiuotas metodinės medžiagos komplektas (el. versija), kavos pertraukėlė, pietūs.

    Informacija apie seminarą:
    Projektų vadovas
    Alvinas Dūdėnas
    +370 600 17825, alvinas@avgo.lt.

    Organizatoriai pasilieka teisę koreguoti seminaro programą.

    Registracijos vėliausiai galima atsisakyti likus 3 darbo dienoms iki renginio telefonu +370 600 17825 arba el. paštu alvinas@avgo.lt. Vėliau pinigai negrąžinami.