Su maistu besiliečiančios medžiagos ir gaminiai: reglamentavimas, valstybinės kontrolės aktualijos, atitikties vertinimas, saugos ir vadybos standartų taikymo praktika

Vieta:

Nuotoliniu būdu

per ZOOM platformą
Data:

2024-09-30

Trukmė:

8 akad. val.

Kaina:

139-159 €

    Registracija į seminarą
    Įmonės informacija
    Dalyvio informacija

    Komentarai

    Programa
    09.30 - 10.00

    Dalyvių prisijungimas.

    10.00 - 12.00

    Su maistu besiliečiančios medžiagos ir gaminiai: teisės aktų reikalavimai, valstybinės kontrolės aktualijos:

    • Teisės aktai, nustatantys reikalavimus gaminiams, skirtiems liestis su maistu;
    • Teisės aktų reikalavimų skirtumai skirtingoms gaminių grupėms;
    • Reikalavimai informacijos apie gaminį pateikimui.
    12.00 – 13.00

    Pertrauka.

    13.00 – 14.30
    • Labiausiai pasaulyje paplitę standartai, taikomi pakuotei, skirtai tiesioginiam kontaktui su maistu.
    • Organizacijos, palaikančios tam tikrus standartus.
    • Privalumai turint sertifikuotą pakuotės saugos ir vadybos kokybės standartą.
    • Medžiagų, skirtų tiesioginiam kontaktui su maistu, kokybės ir saugos standartų palyginimas.
    • EN 15593:2008 Pakuotės. Higienos vadyba gaminant maisto gaminių pakuotes. Reikalavimai, EN ISO 22000:2018 Maisto saugos vadybos sistemos. Bet kuriai maisto gamybos grandinės organizacijai keliami reikalavimai, PAS 223 Maisto saugos reikalavimai maisto pakuotei, BRCGS Global Standard for Packaging Materials: Issue 6 – BRCGS trumpas pristatymas ir palyginimas.
      Kokybės ir maisto saugos planas ir kokybės valdymo sistemos sudarymas.
    • Kokybės atitikties deklaracijos ir specifikacijos.
    • Gamybos proceso srauto diagramos.
    • Rizikos veiksniai – fiziniai, cheminiai, biologiniai.
    • Pavojų ir rizikos veiksnių analizė – jos atlikimo metodikos, galimybės.
    14.30 – 14.45

    Pertraukėlė.

    14.45 – 15.45
    • Pagrindiniai rizikos veiksniai specifiniai tam tikroms šakinėms medžiagų, skirtų tiesiogiai kontaktuoti su maistu, gamybos įmonėms – polimerinių medžiagų gaminių gamybai, popieriaus ir jo pagrindų gamybai, kartono ir gofro kartono gamybai, spaustuvėms.
    • Kryžminė tarša.
    • Pavojų ir rizikos veiksnių valdymo priemonės.
    • Kokybės vadyba, susijusi su medžiagų, skirtų liestis su maistu, saugos standartų reikalavimais – vadovybės atsakomybė, įsipareigojimai, dokumentų valdymas, neatitikčių valdymas, vidinis auditas, skundų valdymas, tiekėjų patvirtinimas, gaminio kokybės kontrolė, personalo vadyba.
    15.45 – 16.45
    • Produkcijos ir maisto saugos vadyba – infrastruktūra – patalpos, išdėstymas, įrenginiai, jų priežiūra, remontas, atliekų tvarkymas, incidentų valdymas, atšaukimas ir paėmimas iš rinkos, atsekamumas, darbuotojų higiena ir elgsena, sanitarija ir higiena, kenkėjų kontrolė.
    16.45 – 17.00

    Klausimai, diskusijos.

    Žiniomis dalinasi
    Dalia Uksienė
    Ne maisto medžiagų ir gaminių tyrimų poskyrio vedėja, Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija.
    Marius Kaziliūnas
    UAB „Maisto saugos biuras“, direktorius, auditorius.
    Kaina
    Kaina:
    159 eur. vienam dalyviui.
    Kaina*:
    *149 Eur. vienam dalyviui - užsiregistravus iki rugpjūčio 30 d.
    Kaina**:
    **129 Eur. vienam dalyviui - užsiregistravus trims ir daugiau dalyvių iš tos pačios įmonės/įstaigos.
    Mokymų paslaugos PVM neapmokestinamos pagal PVMĮ 22 str.
    Papildoma informacija

    REGISTRACIJA VYKDOMA IKI rugsėjo 27 d.

    Seminaro dalyviams išduodami pažymėjimai.

    Į kainą įskaičiuotas metodinės medžiagos komplektas (el. versija).

    Informacija apie seminarą:
    Projektų vadovas
    Alvinas Dūdėnas
    +370 600 17825, alvinas@avgo.lt.

    Organizatoriai pasilieka teisę koreguoti seminaro programą.

    Registracijos vėliausiai galima atsisakyti likus 3 dienoms iki renginio telefonu +370 600 17825 arba el. paštu alvinas@avgo.lt. Vėliau pinigai negrąžinami.